Information om olyckan som var igår på Dannero

Jag har varit i kontakt med Rikard Skoglund igår kväll och han kände sig OK efter olyckan, fast han ändå känner en tacksamhet att det gick så bra. Pratade med Jörgen Berglund även igår kväll men även nu på morgonen. Jörgen känner sig mörbultad och har känningar i både rygg, nacke och en fotled. Pratade med Jonas Karlsson från Umeå nu på morgonen som var en av de som fick transporteras iväg med ambulans från Dannero mot Öviks sjukhus. Jonas berättar att han fick åka hem till Vännäs igår efter en ordentlig genomgång av kroppen. Han meddelar att inget är brutet men är ordentligt mörbultad. Han tackar även personalen på Dannero för bra hjälp och stöd direkt efter att olyckan var ett faktum. Har nu fått kontakt med Stefan Arvidssons fru som kunde berätta hur läget är med Stefan efter olyckan igår. Stefan ligger kvar för observation på Sundsvallssjukhus och har fått två st mindre blödningar som man har bra koll på. Stefan fick även en mindre hjärnskakning och har fått en smäll på några kotor i bröstet. Stefans fru tror att Stefan får åka hem idag efter man tagit några prover till inför nästa rond på sjukhuset. Stefan meddelar också att han är tacksam för den hjälpen han fick av personalen på banan. Hästarna som var inblandade i olyckan har klarat sig bra med ytliga skrubbsår enligt vår veterinär som tittade på dem efter olyckan. Har även pratat med hästägarna och fått det bekräftat.

Skickar också med ett tack till andra kuskar, hästskötare samt anhöriga som fixade med de drabbade kuskarnas hästar och utrustning efter olyckan.

 

Vill också passa på att tacka all vår personal som jobbade metodiskt efter den plan som vi skall arbeta utifrån på Dannero när en olycka inträffar. Vi hade även privatpersoner med sjukvårds kompetens som var på plats som  gjorde fina insatser både med de drabbade och hjälpte till med hästarna i tidigt skede.

Mvh Travbanechef Jens Berglund

Dela InlÄgg